Werkwijze

Als je een verwijzing hebt van je huisarts (dit kan ook zonder, indien je de kosten voor een traject zelf volledig kunt en wilt dragen) dan je je hier aanmelden voor een intakegesprek. In een intakegesprek brengen we samen je klachten en hulpvraag in kaart en doe ik een voorstel van hoe ik je denk te kunnen helpen hierbij. Het is van belang dat jij je prettig bij mij voelt om alles op tafel te durven leggen; de zo genoemde klik. Dus we voelen samen gedurende de intake of je hulpvraag past bij wat ik je kan bieden.

Therapie is meestal hard werken; het vraagt om je tijd, je energie en brengt in het begin ook misschien wel wat spanning met zich mee. Als het simpel was dan had je het immers zelf allang gedaan. Ik ben meer dan bereid om me voor jou in te spannen om je te helpen; te spiegelen en de blinde vlekken bloot te leggen, praktisch, no-nonsense en klachtgericht te werken, of je juist in een zachtere vorm te helpen met emotionele verwerking.

Naar aanleiding van je klachten bekijk ik of er sprake is van een mogelijke diagnose zodat ik samen met jou een passend behandelplan kan opstellen. Dit behandelplan evalueren we samen om de vooruitgang te bewaken of zo nodig bij te stellen gedurende de behandeling.

Ik ben een type therapeut die graag eclectisch werkt (met verschillende soorten technieken), omdat ik niet geloof in een one-size-fits-all aanpak. Al naargelang wat er speelt haak ik aan met een bepaalde interventievorm en het mooiste vind ik om het je voor te leggen: “Wat past bij jouw persoonlijke stijl?’.

Je wordt altijd begeleid met methodieken die wetenschappelijk en klinisch bewezen effectief zijn. Ik maak graag gebruik van:

* Schematherapie
* Acceptance and commitment therapie (ACT)
* Oplossingsgerichte therapie
* EMDR
* Cognitieve gedragstherapie (CGT).

Cliënten waarderen mijn warmte, humor, pragmatische en doortastende aanpak, open mindset, energie, openheid en hoe ik de rode draad bewaak binnen de behandeling maar ook goed kan aansluiten op dat wat op dat moment aandacht vraagt.